>

TRANSLATOR

Elegant Rose


Saturday, November 16, 2013

KAMBING DIPANGANG LADA HITAM



Assalammualaikum dan selamat malam..


Kali ini nak ajar cara paling senang dan sedap kambing perasa lada hitam.


Bahan-bahan :-

1 botol black pepper sauce jenama lee kum kee(kalau tak tahu macam mana rupa, tengok gambar dekat bawah ye, jangan risau dijamin halal)
2kg daging kambing(mutton or lamb, dua-dua pun boleh, sedap!)
Bahan-bahan buat arang(pangang) mesti tahulahkan?hehe





Perasa lee kum kee sedap


     Cara-cara senang saja, 2 Kg daging diperap(marinate) dengan setengah botol perasa black pepper by lee kum kee( tak payah letak satu botol, setengah botol dah cukup..nanti terlampau masin dan pahit daging tue.  Jangan letak garam!lee kum kee dah ade perasa).  Tengok gambar dibawah, perapkan selama sekurang-kurangnya 1 jam.  Semakin lama daging diperap, semakin sedap daging itu nanti(sebab rasa sudah menyerap dalam daging).




diperap antara 1-2 jam


Selepas itu, bersedialah nak memangang, ta..daaa.hehehe






enjoy sangat memangang di belakang rumah!!





kalau kami tak memangang di belakang rumah, kami memangang di dalam rumah jer.hehe





tukang masak makan sekerat jer. tak baik makan daging banyak sangat*ada penyakit high cholesterol*.




No comments:

Post a Comment